A-Z

Dette er en liste over de begreber, som jeg ofte bruger i mit arbejde og som derfor også går igen på min hjemmeside.
Begreberne er her defineret, sådan som jeg selv vil forklare dem og ud fra hvordan jeg arbejder med dem.
Listen udbygges og opdateres løbende og savner du et begreb defineret, er du velkommen til at skrive til mig.

Balance

Balance er at kunne holde kroppen i ligevægt, hvilket er et samspil mellem sanser og integration af de informationer, som de forskellige sanser leverer til centralsystemet. Balance bør trænes både statisk og dynamisk.

Pilates

Pilates er udviklet af tyskeren Joseph H. Pilates i det 20. Århundrede. Pilates systemet er et holistisk træningssystem, som forbinder krop og bevidsthed. Øvelserne er designet til at træne hele kroppen, så du opnår optimal træning af muskulaturen, der støtter både rygsøjlen og bækkenet.

Yoga

Yoga betyder forening og handler om at forene og skabe harmoni mellem krop og sind.

Z-health

Z-health træningen går ud på at optimere atletens eller løberens performance eller træningsresultat. Fokus er rettet på at forbedre bevægeligheden i  led og dermed også nervesystemet.

Z-health er bygget op omkring:

  • Vision (synet)
  • Det vestibulære system (balance m.m.)
  • Det proprioceptive system (rumfornemmelse m.m.)

Gennem specifikke dynamiske øvelser målrettet de tre ovennævnte områder, arbejdes der hen imod at genskabe leddenes fulde bevægelsesudslag og indlære effektive bevægelsesmønstre, sådan at kroppen ikke bruger unødig energi.

I Z-health arbejder man med leddene før musklerne. Forklaringen er, at der omkring leddene er en høj koncentration af nerveender, hvilket giver den direkte feedback til nervesystemet. Med et nervesystem, der kan tilpasses hele livet, giver Z-health dermed mulighed for at forbedre kroppens muligheder – ikke kun til en bedre hverdag, men også til en bedre sportslig performance.